Mercedes-Benz CLA 45 AMG, (C117), 2012

A New York International Auto Show-n mutatkozik be az első Kecskeméten készülő Mercedes-AMG modell, a CLA 45 AMG. A négyajtós középkategóriájú kupé a sikeres, nagy teljesítményű és egyben trendformáló CLS 63 AMG filozófiáját követi. Már egyetlen pillantás alapján látható, hogy a CLA 45 AMG ugyanazokat a géneket örökölte, mint nagyobb testvére és tökéletesen képviseli az AMG márka „Driving Performance” ígéretét: 265 kW (360 LE) teljesítménnyel és 450 newtonméter nyomatékmaximummal nemcsak a világ legerősebb négyhengeres szériamotorjával büszkélkedhet, hanem rendkívüli hatékonysággal és az EU6 károsanyag-kibocsátási szabvány teljesítésével is. Száz kilométerenként 6,9 literes fogyasztása (NEFZ összesített) a legmagasabb igényeket is kielégíti. Szintén új mércét állít a vetélytársak elé a teljesítményorientált AMG 4MATIC összkerékhajtás. Az autó alapfelszereltségének része az Integrált Szerviz Csomag, ami Magyarországon egyedülálló módon négy éves időtartamon vagy 120 000 kilométeres futásteljesítményen belül teljesen díjmentes karbantartást biztosít minden Magyarországon forgalomba helyezett új Mercedes-Benz személyautó tulajdonosának.

Az új, négyajtós, nagy teljesítményű kupé rendkívüli kombinációban kínálja a lenyűgözően sportos vezetési élményt, az extravagáns designt és a legmagasabb fokú individualitást. A CLA 45 AMG-vel új szegmenstalapoz meg a Mercedes-AMG – akárcsak a 2012-ben bemutatott CLS 63 AMG Shooting Brake modellel és a CLS 55 AMG-vel 2004-ben.

Bemutatásakor mindkét AMG modell közvetlen vetélytárs nélkül állt, és megihletett más autógyártókat is. Turbómotor, összkerékhajtás és hétfokozatú AMG SPEEDSHIFT DCT sportváltómű – a CLA 45 AMG ugyanazt a hajtásláncot kapta, amely az A 45 AMG kiemelkedő dinamikáját és hatékonyságát adja.

Mercedes-Benz CLA 45 AMG, (C117), 2012

Tagged with →  
Share →