Motoros királyi babakocsi-kabriót kínál a hétfői brit sajtót elöntő hirdetési kampányában a német BMW autógyár – legalábbis azoknak a briteknek, akik elfelejtettek rápillantani a naptárra.

A fél újságoldalt megtöltő hirdetések – amelyeknek színes fotóján az új BMW-modell látható II. Erzsébet királynő windsori rezidenciájának és két kedvenc corgi kutyájának előterében – felhívják a figyelmet arra, hogy az idén esedékes Vilmos herceg, a brit trón majdani várományosa és várandós hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének érkezése. A bajor autógyár büszkén tudatja a brit alattvalókkal, hogy ebből az alkalomból BMW P.R.A.M. márkanéven vászontetős, két- vagy négykerék-meghajtású változatban kapható babakocsit hoz forgalomba korlátozott példányszámban a brit piacon.
A P.R.A.M. – “pram” angolul: babakocsi – rövidítés feloldása: Postnatal Royal Auto Mobile, vagyis szabad fordításban a királyi újszülött világra jötte után használatos önjáró gyermekkocsi.
A hercegnői rózsaszín (Princess Pink) vagy királyi kék (Royal Blue) kivitelben “kapható” babajármű természetesen légkondicionált, és alapfelszereltségként kihúzható zászlórudakkal is ellátták.
A luxuskivitelű babakocsit N.A.P.P.I.E. rendszerű (“nappie” angolul: pelenka) motorral szerelte fel a gyártó. Ez nem más, mint a Nanny-Assisting Petrol-Powered Injection Engine, vagyis a dajkakímélő, benzinüzemű, üzemanyag-befecskendezéses motor.
A későn kapcsoló brit vevőjelölteknek a BMW már korábbi április 1-jéken is kínált különleges, kizárólag erre a napra kifejlesztett modelleket.
A cég egy évvel ezelőtt például arról tájékoztatta a brit sajtó olvasóközönségét, hogy – a 2012-es londoni nyári olimpiai játékok hivatalos autóipari partnereként – új technológiával kíván segíteni azon vásárlóinak, akik az olimpia alkalmából formába akarják hozni magukat.
A Running Coach (Futóedző) nevű extrafelszerelés a tavaly április 1-jei hirdetések szerint – széles látókörű kamerák révén – lehetővé tette, hogy az autó önjáró módon, vezető nélkül, biztonságos távolságból kövesse kocogó gazdáját. Ha a tulajdonos fáradni kezdett volna, és ösztönzésre volt szüksége, a kocsi erről is gondoskodott, “integrált külső hangszórókon” keresztül kiáltva biztató szavakat.
Abban az esetben, ha az akaraterővel lett volna baj, és a kocsi gazdája vissza kívánt volna ülni a volán mögé, ezt az ajtókat lezáró Lock Out Logistics (LOL) nevű technológia volt hivatva megakadályozni, elősegítve, hogy a futóedző BMW tulajdonosa mindenképpen lefussa a kijelölt távot.

Share →