Bock

Május 30. és június 2. között ismét a Millenáris Parkba várja vendégeit a legnívósabb és legváltozatosabb
hazai gasztrorendezvény, a Gourmet Fesztivál. A magyar gasztronómia szerelmesei számára
kihagyhatatlan esemény még a tavalyinál is 50%-kal több kiváló éttermet vonultat fel, idén már szinte a
teljes hazai élmezőny bemutatkozik, a vidéki Magyarország gyöngyszemeitől a budapesti sztárséfekig.
Jelentős újításként az idei Gourmet kiemelten foglalkozik az ország legismertebb ételével, a gulyással is.
2013-ban már nemcsak a nagyközönség kulináris továbbképzését tűzték ki célul a szervezők, azzal, hogy
egy helyen elérhetővé, megkóstolhatóvá teszik az ország legjobbjait, hanem a szakma tovább fejlődését is
igyekeznek szolgálni. A rendezvény szakmai napján ugyanis a legkiválóbb kistermelők, sajtkészítők és az
éttermesek találkozhatnak egymással.

Kaviár

Az elmúlt két évben a Sziget Szervezőiroda kezei között teljesen megújult, és immár egyértelműen a
legnívósabb hazai gasztronómiai seregszemlének számít a Gourmet Fesztivál. A színvonal ráadásul nemcsak a
résztvevők összetétele és az igazán egyedi ételkínálat miatt kiemelkedő, de a helyszín kialakítása, az ülőhelyek
száma, az egyedi étkészletektől, a kiegészítő programokig, minden azt a célt szolgálja, hogy a látogatók igazi
élményekkel gazdagodjanak. A bevált szlogen „Kóstold meg Magyarországot!” jegyében, idén még több vidéki
és fővárosi étterem várja a kulináris érdeklődésű nagyérdeműt. A rendezvény igyekszik átfogó képet adni a hazai
csúcsgasztronómiáról, bemutatva a legjobb éttermeket, borászatokat, gourmet üzleteket, cukrászdákat.

Aranyszarvas

A hazai top 50 étteremből 2013-ban már szinte
mindenki képviselteti magát és ráadásul sokan úgy jelennek meg, hogy ez az egyetlen rendezvény, aminek a
kedvéért kimozdulnak a megszokott konyháikból.

Costes

Az idei év újítása, hogy a Gourmet Fesztivál kísérletet tesz arra, hogy a csúcsgasztronómiát és a mindennapok
étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a „gulyás”, a
legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás, vagy akár terrine. „A fesztiválon megjelenő
éttermek általában 2-3 különleges fogást készítenek, amivel igyekeznek a konyháik jellegzetességeit bemutatni. Híreinket az szemlézi.
Idén viszont arra kértük a meghívott csúcséttermek séfjeit, hogy a saját kreálmányaikon túl, készítsenek még egy
fogást, egy igazán közkedvelt magyar ételt, a gulyást, ahogyan ők a legjobbnak gondolják. A Gourmet
Fesztiválon tehát megtudhatjuk majd, hogy Magyarország legjobb séfjei mit gondolnak e hagyományosan
magyar ételről, hogyan készítik el, miként álmodják újjá”

A példa nélküli étel- és italkínálaton túl, színvonalas gasztro- és zenei programok is várják majd a látogatókat. A
Gourmet gasztroszínpadán például testközelben láthatja a közönség az ország Michelin-csillagos séfjeit, Széll
Tamást (Onyx) és Miguel Rocha Vieira-t (Costes), akik külön bemutatóval készülnek, továbbá a tavalyi sikerre
való tekintettel idén is lesz Bíró Lajos – Segal Viktor párbaj, idei témájuk a padlizsán.
Ez a rendezvény nemcsak a nagyközönséghez igyekszik közelebb hozni a minőség iránt elkötelezett
gasztronómia szereplőit, hanem találkozási és igazodási pont a szakmabeliek számára is. Ezért a Fesztivál
szakmai napján (május 30.) szó lesz a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) és a Gault & Millau
Magyarország (GM) étteremkalauz által nemrégiben alapított „Aranyszalag Minőség” élelmiszer- és alapanyag
tanúsítványról. Élőben is bemutatkozhatnak a potenciális vevőiknek a minősítésnek megfelelő kistermelők,
valamint külön figyelmet kapnak hazánk legkiválóbb sajtkészítői is.

A belépőjegy ára változatlanul 2900 Ft, amely mellé jár egy prémium minőségű borospohár, egy tokaji
furmint kóstoló, a METRO áruház felajánlásával naponta az első 1000 látogatónak egy bélszín carpaccio,
valamint egy csésze kitűnő kávé, amelyet az ország legjobb baristái készítenek majd.

Tagged with →  
Share →