Felkaptuk a fejünket, amikor három napja beúszott  Valletta kikötőjébe ez a monstrum.  Jól láthatóan a Grand Harbourba, Vittoroso 10 éve átadott  kikötőjébe tartott. Nem lehetett nem észre venni, mert a saccunk szerint legalább 80 méteres yacht feltűnően lassan haladt. Mint utólag kiderült, nem véletlen. De erről, kicsit később.

Sir Phillip Green Lioneheart nevű 2016-os szuperyachtja megérkezik Valettába Tegnap le is ellenőriztük és, igen ez a yacht tényleg nagy, még szerencse, hogy a Grand Harbourt felkészítették a méretesebb yachtok fogadására. Jól láthatóan a személyzet sürgölődött, forgolódott. Volt egy pár cipő a parton, és épp egy csomagot kézbesítettek a Monacói Yacht Klub és Valletta zászlaja alatt futó hajónak.

Sir Phillip Green Lioneheart nevű 2016-os szuperyachtja megérkezik Valettába

A sürgés- forgásnak, a nagyon óvatos behajózásnak az lehetett a nagyon egyszerű oka, hogy ez a 150 millió dolláros hajó annyira új, hogy még a tulaja sem használta. De az is perdöntő lehetett, hogy ez az alumínium felépítménnyel ellátott, acélból készült, 90 méteres hajó a Benetti Yacht építő cég eddigi legnagyobb hajója, átvéve a zászlóshajó címet a Donald Trump által is egy darabig tulajdonolt 86 méteres Nabilától.

A hajóról nem sokat tudni. A legnagyobb titokban tartott projektről annyi szivárgott ki, hogy a külső dizájn kialakításán Stefano Natuccival dolgoztak együtt, a belső dizájn a Green & Mingarelli Design cég munkája. Az eredmény látványos, és jól láthatóan nagyvonalúan bántak a terekkel. A teraszok, nyitott nappalik hatalmasak. Úgy becsülik, hogy a 6 lakosztály 12 vendégét  40 fős személyzet szolgálja ki, és vélhetően három lift, egy jakuzzi, egy medence, egy helikopter leszálló, egy szépségszalon, egy barbecue és jet-ski flotta is kialakításra került.

Lioneheart nevű 2016-os szuperyachtja megérkezik Vallettába

Ki az aki egy ilyen hajót megengedhet magának?  Zöldné. A viccet félre téve, a hajót Tina Green, az Arcadia csoport tulaja rendelte meg 2012-ben és személyesen felügyelte a yacht építését. Valószínűleg elég tapasztalatot szerezhetett az elmúlt évtizedekben, hiszen férjével celeb barátaikat eddig is rendszeresen vendégül látták a korában vásárolt,  Lioness, Lionchase, Lion Cub yachtjukon. Legutoljárra egy hónapja látták, amint az utolsó ellenőrzéseket elvégezte a majdnem teljesen kész hajón.

És kicsoda Zöld úr, Tina Green férje? Nos, ő Sir Philip Green, az Arcadia csoport vezérigazgatója, aki ingatlanfejlesztő cégét 12 évesen örökölte apjától. Az adózási okokból Monacoban élő brit milliárdos számtalan jó üzleti húzása után szerezte meg a Nagy-Britanniában 2500 ruházati bolttal rendelkező Arcadia csoportot, de adóoptimalizálás miatt egy nap múlva eladta dél-afrikai feleségének. A   Topshop, Topman,Wallis, Evans, Burton, Miss Selfridge, Dorothy Perkins, és Outfit márkákat  forgalmazó csoport igen nyereséges, 2005-ben például 1,5 milliárd osztalékot fizetett, így nem csoda ha a házaspár vagyonát 6,2 milliárd fontra becsülik. A Toni Blair által lovaggá ütött milliárdos épp most verte ki a britek között a biztosítékot, mert a csoport egyik cégét, a BHS 1 fontos eladásával munkahelyeket, nyugdíjszámlát veszélyeztethet, így nem túl népszerűek lettek azzal, hogy épp tegnap kezdték meg Földközi-tengeri nyaralásukat a vadiúj luxusyachton.

Sir Philip Green’s wife boards the couple’s new £100million superyacht

Sir Philip Green’s wife Tina has been spotted boarding the couple’s new £100million superyacht in Valletta, Malta She seemed have little thought for the collapse of her husband’s former business BHS as she boarded the Lionheart The superyacht, which is the couple’s third, is four storeys high and the length of a football pitch and sleeps 40 It is said to boast a hot tub, swimming pool, helipad, three lifts, a beauty salon, a barbecue and a fleet of jet-skis Sir Philip Green’s wife Tina has been spotted boarding the couple’s new £100million superyacht in Malta.

Mivel Sir Philip Green szeretné ha adóoptimalizálása helyett inkább a jótékonykodására figyelnének, ezért támogatója a Fashion Retail Academy nevű iskolának is.

Home – Fashion Retail Academy

The FRA is the leading vocational college for specialist fashion retail courses, with start dates throughout the year. Many of our courses are exclusive and have been developed to provide a combination of an in-depth knowledge with hands on practical experiences.

Share →