A kínai sajtó magatartási, illetve minőségi kifogások miatt össztűz alá vette az Apple és a Volkswagen vállalatot – írja a Bloomberg Businessweek hírportál.

A kínai központi televízió március elején foglalkozott az Apple ügyfélszolgálati gyakorlatával. Két héttel később a Kínai Kommunista Párt lapja, a Zsenmin Zsipao három egymást követő számában szentelt cikket az iPhone és az iPad gyártója kritizálásának. A lap támadása március 27-én a Törjük meg az Apple példátlan arroganciáját című felhívásban csúcsosodott ki.
Az Apple azonban nem egymaga “élvezi a kínai média kitüntető figyelmét”. Az ország lapjai, tévécsatornái és magazinjai tűz alá vették a külföldi autógyártókat is.
A China Central Television (CCTV) ebben a hónapban korábban minőségi problémákra panaszkodó Volkswagen-tulajdonosokat megszólaltató adást tűzött műsorra. Egy héttel később a Volkswagen “megszégyenülten” volt kénytelen visszahívni 384 ezer 181 Golf, Magotan, Safitar és Audi A3 modellt, amelyeknél az állami minőségellenőrzési hivatal szerint a hibás sebességváltó gyorsulási problémákat okozott. A Volkswagen magára vállalta a csere és a szoftverfrissítés költségét, közleményében azonban rámutatott, hogy a problémából eddig semmiféle komoly kár nem származott.
A China Daily ezt követően március 26-án arról cikkezett, hogy rákkeltő anyagokat találtak külföldi luxusmárkájú autókban. A vizsgálat a Volkswagen, a Mercedes és a BMW kínai tevékenységére összpontosított. A China Daily megfogalmazása szerint “az autógyárak fel lesznek szólítva bűnös cselekedetük helyrehozására”.

Tagged with →  
Share →