Győrben gyártott modellel lép a legnagyobb globális piaci szegmens kompakt limuzin osztályába az Audi; az első darabok késő ősszel kerülnek a kereskedésekbe – közölte a német járműgyártó magyarországi cége szerdán közleményben az MTI-vel.

A gyártás kezdetekor csak Győrben készül majd az A3 limuzin – jelezte az MTI érdeklődésére az Audi Hungaria Motor Kft., a pontos évi darabszámmal kapcsolatos kérdést elhárítva. Hozzátették: a 2013 közepén avatandó új győri járműgyár, ahol a tavasszal bemutatandó autó sorozatgyártása elindul, évi 125 ezer darabos kapacitású.
Az Audi Hungaria Motor Kft. tájékoztatása szerint a négyajtós A3 limuzin kis tömegű, erős és nagy hatékonyságú hajtásrendszerrel, csúcsszínvonalú infotainment berendezésekkel és vezetés-támogató rendszerekkel felszerelt autó, amelyet háromféle motorral gyártanak majd.
A német autógyár magyarországi leányvállalata két héttel ezelőtt jelentette be, hogy árbevétele 5,282 milliárd euróra csökkent 2012-ben a tavalyelőtti 5,598 milliárdról. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke elmondta: az 5,6 százalékos csökkenés oka, hogy a motorgyártási rekord mellett kevesebb, 33 és fél ezer autó készült tavaly Győrben, mint egy évvel korábban.
Ezt a cég vezetője azzal magyarázta, hogy az itt gyártott típusok – a TT és az A3 Cabrio – “igazi európai autók”, márpedig az Audi AG kevéssel korábban bemutatott konszernszintű számai is jelzik, hogy az európai piac jelenleg nem a fejlődés motorja.

Tagged with →  
Share →