A Beatles által tartott csaknem félévszázados rekordot döntött meg Emeli Sandé. A skót soul és r&b énekesnő Our Version of Events című, tavaly februárban megjelent debütlemeze immár 63. hete tartózkodik a brit Top 10 albumlistán.

A csúcsot eddig a Beatles tartotta az első lemezesek között, miután bemutatkozó stúdióalbuma, a Please Please Me 1963-1964-ben összesen 62 héten át tanyázott a tízes brit toplistán.
“Meglehetősen szürreális számomra még az is, ha nevem egy mondatban szerepel a Beatlesével. Ha egy lemez ilyen sokáig az élbolyban tud maradni, az azt jelenti, hogy az emberek szorosan kapcsolódnak hozzá, ezért örömteli nekem ez a rekord” – idézte Emeli Sandé reagálását az Independent című lap online kiadása.
A 26 éves dalszerző-énekes Our Version of Events című lemezéből (kiadó: Universal Music), amely tíz héten át vezette a brit albumlistát, csak az Egyesült Királyságban eddig 1,82 millió példányt adtak el. Emeli Sandé tavaly a londoni olimpia nyitó- és záróünnepségén is fellépett, és két kategóriában – legjobb brit női előadó, legjobb album – díjazták a Brit Awards zenei gálán.
Bemutatkozó lemezéről három dal – Read All About It, Next to Me, Beneath Your Beautiful – a brit kislemezek listáján is felkúszott az élre.

Tagged with →  
Share →