Nagyszabású nemzetközi divatshow keretében zárul júniusban a Design Terminál harmadik alkalommal meghirdetett öltözéktervezési pályázata, amely idén a Gombold újra! Közép-Európa címet kapta.

A Central European Fashion Days az öltözéktervezési pályázat döntőjének, szakmai konferenciának, magyar tervezők vásárának és a régió országaiból meghívott tervezők bemutatójának ad otthont június 7. és 9. között a Millenáris B csarnokában.
Az idén Közép-Európa témájára épülő Gombold újra! pályázat döntő zsűrizésére június 7-én, pénteken kerül sor zártkörű rendezvény keretében. A május 17-én és 18-án lezárult tervzsűrizést követően összesen húsz tervező kapott lehetőséget arra, hogy összemérje tudását és tehetségét a verseny utolsó szakaszában.
A döntő zsűrijének tagja mások mellett Hal Rubenstein, az amerikai InStyle magazin divatszerkesztője és egyik alapító szerkesztője, Kopek Gábor, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, Luu Anh Tuan vietnámi származású magyar divattervező és Sebestyén Márta világhírű magyar népdalénekes.
A rendezvény keretében június 8-án szakmai konferencia kezdődik, amely kerekasztal-beszélgetések és előadások formájában fog boncolgatni olyan kérdéseket, hogy mitől lehet jellegzetes a közép-európai divat és hogyan tudnak hatékonyan piacra lépni a fiatal magyar vállalkozások. A nap folyamán magyar tervezők munkáit felvonultató dizájnvásár várja a látogatókat.
A rendezvényre meghívták Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország legizgalmasabb és már bizonyított fiatal tervezőit, hogy bemutassák legújabb kollekcióikat. Az este fénypontja pedig a Gombold újra! Közép-Európa pályázat divatbemutatója és eredményhirdetése lesz.
A rendezvény igazi különlegessége lesz a június 9-ére, vasárnapra meghirdetett zárt körű buyer nap, amelyen most először látogat Budapestre a nemzetközi divatipar felvásárlói krémje.

Tagged with →  
Share →